Ontwerpstudio FUNck logo Ontwerpstudio FUNck

Belettering

Sign is meer dan alleen belettering! Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, reclameborden, autobelettering en gevelreclame.

0
Wij worden enthousiast van opdrachten waar een simpele oplossing niet mogelijk is. Natuurlijk is er niets mis met het gewone beletteringswerk, maar wij maken er graag iets speciaals van. We denken goed na over  lettertype, vorm, kleur en bovenal zeggingskracht. En aan dat laatste ontbreekt het weleens. Plotten kan iedereen; vormgeven is een vak. Ontwerpstudio Funck gaat een stap verder dan dat. Uiteraard maken wij gebruik van onze eigen productie van plotten, printen, stralen en drukken.
Kunstbalie - Ontwerpstudio Funck
Kunstbalie Tilburg - Ontwerpstudio Funck

Kunstbalie

Een upgrade van de entree van de Kunstbalie in Tilburg was de aanleiding voor het opnieuw stylen van de bewegwijzering. In het gebouw van de Kunstbalie huisvesten verschillende bedrijven op drie etages. Elke etage kent zijn eigen kleur. Als je weet bij welk bedrijf je moet zijn volg je de bijbehorende kleur om zo op de juiste bestemming te komen. De naamsvermelding is voor ieder bedrijf gelijk. Dezelfde typografie, geen logo’s en geen bedrijfskleuren, dat is de kracht van deze sign. Het ontwerp voor de entree van de Kunstbalie is door Carl van Kuijck gerealiseerd.

Pour Tous - Ontwerpstudio Funck

Pour Tous

Onlangs verhuisde Pour Tous naar een nieuwe locatie. Een nieuwe winkel vraagt om een nieuwe belettering. Het uitgangspunt was een duidelijke maar ingetogen reclame-uiting voor het nieuwe pand. Een aanpassing van het logo was niet noodzakelijk, wél was het belangrijk om het aanbod (dames-, heren-, en kinderschoenen) duidelijk weer te geven. De oplossing is een fullcolour-sign op één van de ramen; een geplot logo en tekst op de overige ramen. Voor een beter zicht vanuit een aangrenzende straat is een banner met RVS-steunen haaks op de gevel geplaatst.

Carl van Kuijck - Ontwerpstudio FUNck

Carl van Kuijck

Een huisstijl vertalen naar een niet-voor de hand liggende sign, dat is een opdracht waar ik naar uitkijk. Opvallen doe je immers niet met een standaard reclame-uiting. Het uitgangspunt van deze sign-opdracht is om de letters Carl uit metaal te snijden en schuin tegen de geven te plaatsen. De slagschaduw die ontstaat maakt de naam leesbaar op de gevel. Om hetzelfde effect ’s nachts te bereiken zijn er spots geplaatst.

Boutique STYLE

Verhuizen van locatie is hét moment om de huisstijl onderhanden te nemen. Het woord-beeldmerk kreeg een nieuwe uitstraling. De tekst dameskleding is vervangen door Boutique en de kleuren zijn aangepast naar zilver en antraciet. Alles is in stijl aangebracht op de nieuwe locatie.